Moodboard Kök & Matplats

Hej!

I och med att bygglovet nu är i hamn så känns det ännu mer motiverande att sätta ihop moodboards för husets rum! Vi fortsätter resan genom huset och har nu kommit fram till kök och matplats.

Skärmavbild 2015-08-26 kl. 22.29.42

Från början var det tänkt att köket skulle bli vitt. Men hur vi än vände och vred på det så kändes det inte rätt utan det blev i vårt tycke lite anonymt och alldagligt. Därför har vi nu ställt in oss på att byta luckorna nedtill mot någon form av träfärgat. Just nu lutar det åt valnöt. Luckorna upptill behåller vi dock vita för att inte köket ska uppfattas så mörkt.

Köket och matplatsen kommer ligga mitt emot varandra med en öppen planlösning. Köket kommer få en liten köksö för extra arbets- och sällskapsyta, samt utgång till en uteplats under tak i sydöst-läge.

Skärmavbild 2015-08-26 kl. 23.34.34Vy från kök ut mot matplats och trappa upp till övervåning.

Matplatsen kommer bli lite speciell med högt i tak och takfönster, samt ett skjutparti ut mot sydväst. Ska bli spännande och se det i verkligheten. Våra kunskaper i Google SketchUp gör ju inte direkt att man får en solklar bild över hur det kommer se ut…

Ja, det var allt för denna gång. Ha det fint så hörs vi snart igen!

/C & JP

3 reaktioner på ”Moodboard Kök & Matplats

 1. Tycker det ser ut att bli underbart! Men som jag skrev förut bygger ni ett hus som är mycket, mycket likt vårt drömhus. Tyvärr tillät ju inte detaljplanen ett sådant, men därför tycker jag det är extra kul att följa ert bygge.

  Gilla

  • Hej! Ja, vi får hoppas att det blir så underbart som vi tänker oss!
   Hittade precis till er blogg. Den ska vi följa med spänning 🙂 Ni verkar ju vara några steg före oss!

   Gilla

 2. Vad kul att ni vill följa oss 🙂 Vi strävar framåt eftersom vårt mål är att bygga och därmed flytta in i huset så snart som möjligt. Vi slungades ju in i projektet i oktober förra året och hoppas ha ett bobart hus senast till sommaren 2016 (men gärna betydligt tidigare!).

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s