Exteriör & planering

Hej!

I helgen har det varit full rulle på husplanerandet! I och med att min far är gammal snickare så har vi (mest han…) suttit och skrivit upp allt material som kommer gå åt till husbygget, för att kunna ta in offerter på detta. I samma veva har vi också spikat hur väggkonstruktionerna kommer att se ut, något som är nödvändigt till det kommande tekniska samrådsmötet med kommunen. Till nämnda möte behöver vi även ha listat ut hur vvs-installationerna ska se ut, varför vi på onsdag ska gå igenom detta med en expert. Det ska bli spännande att se vad vi kommer fram till!

Vår tanke med huset är att försöka få det något mer energisnålt än genomsnittshuset som byggs idag. Vi kommer lägga in lite extra isolering i väggarna, hitta fönster som har något lägre u-värde, och allmänt försöka hitta bra lösningar för att hålla nere energikonsumtionen. Vi kommer dock inte ta det till någon ”extrem” nivå, utan hitta en bra nivå för just vårt hus, utan att behöva tumma på planlösning, utseende osv. Återstår att se hur vi lyckas med detta. Tips på smarta energibesparande lösningar mottages varmt!

Under helgen har vi även haft tid till att rita lite mer på hur exteriören på huset skulle kunna se ut om x antal år. Här kommer lite smakprov!

Framsida
Entrésida/Framsida. Välkommen! Det här är vad som kommer möta oss varje dag när vi kommer hem. Vår tanke är att lägga marksten på uppfart och i carport, samt som en gång till entré och groventré. Något som jag (Cornelia) också fastnat mycket för är att sätta ett plank mellan carport och hus, för att få lite mer mysfaktor på altan och gräsmatta. Dessutom får man då en liten mini-innergård där man kan ställa lite krukor och annat smått och gott. Tror det hade blivit riktigt trevligt 🙂

Sjosida
Baksida/Framsida. Något som är lite roligt med huset är att det inte direkt kommer finnas någon baksida. Gavelsidan ner mot sjön kommer nog ändå bli husets framsida, där vi förhoppningsvis kommer att njuta av många härliga förmiddagar i solen, och svalka oss i skuggan på eftermiddagen. Tanken när allt är klart är att ha en altan som börjar på gavelsidan och fortsätter…

Sydsida
…på sydväst-sidan, där vi kommer kunna lapa sol (i stort sett) hela dagen lång. Kanske är det detta som kommer blir framsidan?

Nästa gång vi skriver, kan vi förhoppningsvis berätta lite mer om hur vi planerar vvs, och vem vet? Kanske har vi även fått en liten bild av vad kalaset kommer gå på!

Vi hörs snart igen!

Mvh
/C & JP

En reaktion på ”Exteriör & planering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s