Alla dessa val

God kväll!

Hoppas ni har en mysig fredagskväll. Här är vi mitt uppe i ”fredagsmyset”, vilket kanske inte helt oväntat är allt annat än tv-underhållning, tacos och mys i soffan. Nej, här består fredagsmyset allt som oftast av att kika runt på diverse husrelaterat.

Vi har de senaste dagarna i stort sett bestämt oss för att det blir bergvärme i huset (om nu inte kommunen skulle komma och ställa sig emot det). Tidigare har vi även varit inne på en frånluftsvärmepump, men efter närmare funderingar så blir det nu antagligen bergvärme. Dels känns kombinationen bergvärme + FTX som en mer flexibel lösning för framtiden, och dels så kommer förhoppningsvis inomhusklimatet bli lite behagligare. Att vi under en riktigt varm sommar även kan hålla ner temperaturen i huset med samma system känns som en extra bonus. Ikväll har vi därför kikat på bergvärmepumpar och FTX-aggregat, och efter att ha läst trådar på nätet och Energimyndighetens tester så kommer det antagligen bli en Nibe F1255 tillsammans med en Östberg Heru 90T. Hur har ni andra husbyggare löst det med värme och ventilation?

Vi har även börjat kika lite närmare på ytskikt på golven. Vi känner båda två att vi vill ha ett trägolv med lite liv i. Dock är det ju en hårfin gräns mellan ”lite liv” och ”härjigt”. Golvabia hade ett roligt litet ”golvläggningsprogram” som gjorde att vi kunde hitta några favoriter. Vi har ännu inte bestämt oss för om vi vill ha ett ek- eller ett valnötsgolv. Vad säger ni?

Tragolv

 

Som om inte detta vore nog så har vi även kikat på ytterdörrar. Vi tror att det blir en målad dörr i den ljusgrå nyansen NCS 3000-N, men hur den ska se ut är inte helt klart. Vår favorit är Swedoor Drop, men den har ett u-värde på 1,1 vilket egentligen är lite för högt. Nedan visas den tillsammans med två möjliga alternativ:

Ytterdorrar

Vi får helt enkelt se om hjärta eller hjärna styr det här valet…

Så, nu får det vara bra för idag!  Vi hörs snart igen!

/C & JP

2 reaktioner på ”Alla dessa val

  1. Jag tycker mörka golv är så fina men vi som har katter så syns allt damm på dem. Vi valde milky white ek inte jätteljust men ljusare än vanliga eken. Förhoppningsvis syns inte allt på golven. Gillade både ljus valnöt och ek 😊! Gråa dörrar är 👌🏼

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s