Tvättstugeval + Tomtplanering

God kväll!

På bygget står det i stort sett still den här veckan då bygg-grabbarna är ute på lite andra uppdrag. Därför har vi fått lite tid över till annat, som till exempel att planera och göra lite val (vilket är mycket välbehövligt!)! Efter att ha varit väldigt duktiga i början och kikat runt både här och där efter inspiration och val, så har både inspiration och beslutsamheten försvunnit någonstans på vägen. Allt har känts så väldans långt bort i tiden att man hela tiden har kunnat tänka ”skönt, det där behöver vi inte bestämma riktigt än”. Men ja. Nu är det dags att bestämma. ALLT. På en och samma gång… Puh!

De senaste dagarna har vi åtminstone kunnat bocka av några saker som nu blivit bestämt. Som till exempel…

Tvattstuga
…tvättstugan, där nu både skåpsluckor, bänkskiva, handtag och blandare är helt bestämt. Skönt! Nu ska bara ett styck golv bestämmas till detta, vilket inte är helt lätt. Just nu lutar det åt ett mörkt, betongliknande klinker, som vi eventuellt även kommer att ha i det stora badrummet. Vi återkommer till detta!

 

Tradgard

Vi har även börjat skissa upp hur trädgården, och då framförallt altanen, ska se ut. Detta därför att altanbyggandet eventuellt ska ta fart inom kort. Vi som hade trott att detta var ett projekt att ta sig för i höst eller nästa vår är såklart toppenglada! I vilket fall så kommer vi köra på impregnerat trä. Vi har tidigare varit inne på sten, men efter lite diskussion kom vi fram till att vi börjar lite lätt med en i trä, så får vi se hur det känns.

Vår tanke är att ha en altan som går runt de två mest ”solsäkra” sidorna. I och med att vi har både balkong samt uteplats under tak på kortsidan nederst i bild, så kommer altanen på denna sida inte vara lika bred och ”möblerbar” som delen som är utmed långsidan. I och med att vår tomt inte är gigantisk så vill man ju inte att altanen ska ”äta upp” allt utrymme, så vi tror att detta blir lite lagom!

Ja. Det var all planering för denna gång. Det som ska hända de kommande dagarna är att den tilltänkta målaren ska komma förbi och kika och uppskatta vad kalaset kan komma att gå på. Vi ska också försöka fixa till ett av många ”specialprojekt” som vi hittat på. Återkommer till detta en annan gång!

Vi hörs snart igen!

Ha det fint!
/C & JP

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s