Helgens bildskörd + bestäm

Hej!

Både igår och idag har vi varit ute i huset och fixat och donat. Och gjort några bestäm (se bestämmet längre ner)!


Bland annat har vi lagt ut stenplattor som ska fungera som stöd för vår soon to be altan! Ett ganska så drygt jobb då plattorna dels måste ligga helt plant och dels i samma höjd. Men till slut fick vi till det riktigt fint! Så snart börjar förhoppningsvis byggandet!

 


Den utlovade bilden på braskaminsbänken (eau naturel). Efter lite slipning och fixning så tror vi den kommer bli helt fantastiskt fin. Vi funderar på att slipa betongen framför bänken och använda det istället för golvskydd. Tror det kan bli rätt schysst!

 


En liten detaljbild från köket, där betong-bänkskivorna har börjat ta form. Tillsammans med det diskreta eluttaget tror vi att det kommer bli succé!

 


Vardagsrummet har inte ändrats så värst sedan sist. Ställningarna står kvar och väntar på att bli använda av målaren, men vi är så oerhört nöjda med vardagsrummets rymd. Eventuellt kanske vi dock bör göra något åt ljudflödet, men det är en senare fråga.. 🙂

 


I badrummet på övervåningen har de börjat förbereda för flytspacklingen. Ska bli så oerhört spännande att se hur det här badrummet kommer arta sig. Tänker att det kan bli rätt nice med takfönstret och ett fint badkar nedanför, där man kan ligga och kika upp mot stjärnorna klara vinterkvällar. Om man har tid förstås!

 


Vårt sovrum börjar också ordna till sig! Även här kan man ligga och kika upp på stjärnhimlen! Ska bli så spännande att se hur det känns med ett fönster över huvudet!  Eventuellt kan man få lite husvagnsfeeling när regnet smattrar mot det, men det kommer i så fall bara kännas mysigt! Här har målarna även varit i farten och spacklat ett varv, och vi har fått upp några garderober som ska byggas in. Längtar så tills vi kan börja hänga in våra kläder…

Som utlovat kommer här även två bestäm som togs i helgen:

trappracke
Foto: www.archdaily.com

Vi har övergett vår tidigare idé till räcke för vår innerbalkong, då den skulle vara svår att få igenom besiktningar på grund av klättermöjligheten. Därför har vi nu gått betydligt mer sparsmakat fram och valt att göra som i ovan bild. Alltså ett av de mest anspråkslösa räcke man kan tänka sig! Detta kommer nog dessutom passa bättre in rent stilmässigt med övrig inredning, så det känns superbra!

Bestäm nummer två var angående altanens utformning. Så här kommer den bli!
Skärmavbild 2016-05-22 kl. 22.49.46
Vi kommer att göra något sådant här; en altan som går utmed halva kortsidan på solsidan, samt utmed hela kortsidan ner mot sjön, för att på så sätt bygga ihop våra två naturliga sittplatser (på bild syns inte vår uteplats vid altandörren från köket (som kommer vara en skuggig och sval plats då den kommer ha tak). Skönt att få ha tagit några beslut, så att man kan fokusera på andra beslut istället… 😉

Yes, det var allt för denna gång. På återseende!

/C & JP

4 reaktioner på ”Helgens bildskörd + bestäm

  1. Vad är trädgården ritad i för program? Har ni ritat själva eller tagit hjälp av en trädgårdsarkitekt?

    Gilla

    • Hej Kristin! Ja, vi har ritat själva och till vår hjälp har vi haft Gardenas trädgårdsverktyg My Garden som finns på deras hemsida 😁 Lycka till med planerandet!!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s