Fler saker att bocka av!

God kväll!

Min semester börjar lida mot sitt slut, och därmed börjar även tiden som jag kan hjälpa till vid huset sina ordentligt. Men måste ändå säga att vi fått gjort en hel del under våra ”semester”-veckor tillsammans.

Några nya saker som vi kan checka av på vår att-göra-lista är:IMG_2744
Trapp-ledaren är på plats. Finfint tillsammans med stål-spaljen och mässingslamporna (om ni frågar oss)!

IMG_2730_2
Bänkskivan till tvättstugan är gjuten. Här ska vi nu bara fixa till lite snyggt kakel och när bilden togs var inte heller slipningen färdig. Men fint, det blir det som bara den 🙂

IMG_2755_2
Hela huset är nu målat. Superstor skillnad! Här ser ni även våra gjutna entrétrappor samt en del av altanen. Över huvudentrén till vänster i bild kommer vi inom kort även att tillverka ett litet entrétak.

IMG_2753_2
Även carporten är färdigmålad och vi har röjt bort det mesta av bråten som låg där. Nu får till och med bilen plats! En liten rolig detalj är att vi i taket på carporten har spotlights som är kopplade till en rörelsesensor, så det lyser superfint där när man kommer i närheten. Och spottarna syns inte ens! Toppen!

IMG_2728_2
Vi har även börjat fundera på hur vi ska göra utmed grannens stenmur. Häromdagen gjorde vi ett snabbtest för att se hur det skulle se ut om man gjorde ett upphöjt land utmed hela muren. Och det tror vi att vi ska köra på. Här saknas det bara lite stenar i större modell för att vi ska kunna bygga på höjden.

Till slut dags för lite vardagsmat här på bloggen; Beslutsångest! Vi är i full gång med att försöka bestämma oss för soffor och matplatsmöbler. Sedan länge har vi varit förtjusta i soffa och stolar (både barstol och matplatsstol) från EM, samt bord från IKEA:

Vardagsrumsmobler_Matplats
Foto från EM och IKEA. ps. Färgerna ser lite konstiga ut.

Men nu börjar jag (som vanligt) att bli nojig, denna gång för att det svarta mot allt vitt (både väggar och golv!) ska bli för hårt. Därför har jag börjat fundera på om man istället skulle välja någon lite mjukare färg på soffan, t. ex som bilden nedan.

Alice_Emma
Foto från EM

Men då kanske man istället målar in sig i ett (blått) hörn, vilket heller inte är optimalt… Detta behöver vi nog fundera lite mer kring…

IMG_2758_2

I nästa inlägg tänkte jag visa lite hur vår bastu börjar arta sig! Här kommer ett litet smakprov så länge, från när JP monterade panelen runt fönstret!

Superfint 🙂

2 reaktioner på ”Fler saker att bocka av!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s