Nu är vi nära!

Hej!

Ja, som rubriken antyder så börjar vi verkligen närma oss målet. Elektrikerna är färdiga, rörmokarna har bara lite småfix kvar och detsamma gäller för oss. Vi ska bland annat gå över och fixa i ordning spikhål på lister, måla några väggar och en minigrej på fasaden som vi missat, inreda tvättstugan samt fixa en ny takfönstermarkis (vet inte vad som hänt med den förra, men den vill inte rulla vilket är lite av dess enda funktion förutom att hålla solens strålar ute förstås…).

I vilket fall, en smått overklig känsla att allting faktiskt börjar falla på plats! Tänkte gå runt och fota ordentligt i helgen så ni bland annat kan få se hur badrum, bastu och kök har artat sig, men så länge tänkte jag bjuda på två bilder på vårt fina, vita (och ostädade..) golv.

IMG_2870_2
Vitmålat ask-plankgolv!

IMG_2875_2
Golvet i vår myshörna. I det där hörnet kanske det kan bli en liten fåtölj framöver, eller en stor växt, eller… Nu får vi bara hoppas att vi inte kommer ångra oss över att golvet är så ljust (vi lär behöva bli bättre på att städa…).

En sak som är fantastiskt härlig är att vi antagligen kommer hålla oss under eller i alla fall i trakterna av vår ursprungliga budget. Detta trots att vi har gjort lite dyrare val än vad som tidigare var tänkt. Det som hjälpt oss mycket är att JP har kunnat spendera mycket tid i huset under hela byggprocessen, samtidigt som vi kunde jobba i stort sett varje dag under semestern. Även om det har inneburit en del slit så känns det otroligt värt det!

Ni som går i husbyggartankar; har ni tid, intresse och energi till att bygga lösvirke så rekommenderar jag det varmt. Att kunna få vara med och även kunna hjälpa till både innan och under byggprocessen är grymt (men innebär också en del blod, svett och sömnlösa nätter..)!

4 reaktioner på ”Nu är vi nära!

 1. Vad skönt att snart vara i hamn och vad häftigt att ha möjligheten att styra sitt husbygge! Imponerad över att ni orkat vi känner oss helt utpumpade 😊! Blir verkligen jättefint!

  Gilla

  • Ja, ska bli så härligt när man har flyttat in och kommit i ordning och kan njuta av att ”bara vara”. Måste kännas helt fantastiskt för er som redan bor i ert drömhus 🙂

   Gilla

  • Tack snälla! Ja, visst känns det lite smått surrealistiskt när man snart faktiskt ska bo i huset, som tidigare mest känts som ett projekt!
   Ni närmar er ju också med stormsteg. Riktigt kul att följa er resa 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s