Vi har tagit in världen i vårt hem

Vi tänkte ta med er på en liten tidsresa för att ni ska få en inblick i vår historia, och anledningen till att vårt gästrum har fått sitt utseende. Man kan säga att vår resa tillsammans inte varit speciellt självklar och hade det inte varit för ett litet infall från min(Cornelias) sida, så hade vi aldrig ens träffats.

Jag har alltid älskat äventyr och resor, och har i flera omgångar varit ute på långresor. Blir lätt lite nostalgisk när jag tänker på alla fantastiska, spännande, otäcka och intressanta platser jag fått äran att uppleva. I vilket fall.. under en av dessa resor så besökte jag en oerhört vacker plats på jorden, en plats kallad Colombia. Och på något sätt så fick jag en känsla av att jag ville tillbaka.

När jag kommit hem från resan så började det snart krypa i mig. Jag ville inte vara kvar, jag ville iväg. Och denna gång ville jag inte resa utan jag ville bo. Även om valet även stod mellan en av mina favoritstäder i världen (Rio de Janeiro) samt det betydligt säkrare kortet Barcelona, så fick jag ett infall och valde Colombias huvudstad Bogotá. Fråga mig inte vad det var som fick mig att göra det här valet.

Efter bara några veckor i Bogotá så träffade jag JP, när vi båda var ute och dansade salsa, och trots lite avvaktande i början så blev det snart VI. Vi bodde tillsammans i Colombia i lite drygt ett år men den sista tiden hände det allt för många saker som gjorde att jag inte riktigt kände mig trygg och saknade säkerheten i Sverige lite grann. JP hade inte så mycket koll på det där avlånga landet uppe i norr, förutom det jag själv berättat och det han kunnat läsa sig till, men trots det så bestämde han sig för att han ville följa med mig till Sverige och försöka skapa sig ett liv där. Så han packade ner hela sitt liv och följde med mig hem. Och ja, på den vägen är det.

När vi började planera huset, så bestämde vi oss tidigt för att vi ville ha ett extra rum som förutom som hobbyrum även kunde användas som gästrum. Förhoppningsvis kommer vi få långväga gäster, och då vill vi att de ska kunna ha sitt eget lilla krypin. Och efter att ha sett olika tapeter med världskartor, så kändes det bara så rätt! Så efter lite trixande så bestämde vi oss till slut för att göra en egen design och skicka till Rebel Walls. Och så här blev slutresultatet:

Vi är så nöjda! Här kan vi planera resor, tänkta tillbaka på vår tid tillsammans i Colombia eller låta tankarna sväva tillbaka till tidigare äventyr ute i världen och kanske kommer vi även att göra markeringar på alla de platser som vi besökt (så om någon av er har tips på snygga knapp-/kartnålar så får ni gärna tipsa)!

Ja, som ni förstår så har vårt gästrum en alldeles speciell plats i vårt hem!

4 reaktioner på ”Vi har tagit in världen i vårt hem

  1. Så rörd jag blev av er fina historia och ditt sätt att berätta det, även fast jag redan visste det mesta 😊😍❤ Så glad att du åkte tillbaka till Colombia så du fick träffa din stora kärlek och att vi blev en vän rikare!
    Kartan är fantastiskt fin, där kommer ni och era vänner spendera många härliga stunder, och förhoppningsvis dela spännande minnen med varann 😉😘
    Massa kärlek ❤

    Gilla

  2. Lite sent men ändå tips, de finns färg som är magnetisk. Den kan man ha under tapeter och du kan fästa små snygga magneter på väggen ☺

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s