När vitt inte är vitt

God kväll!

De senaste dagarna har varit rejält härjiga måste jag säga. Många beslut har tagits och minst lika många saker har beställts. Behöver jag säga att längtan efter semestern är stor?

Några saker som hänt vid huset den här veckan är:

IMG_2450_2
Altanen har växt! Nu kan vi snart börja inhandla altanmöbler 🙂

IMG_2451_2

Vid altanen har det målats, så nu känns allt betydligt vitare och fräschare!

IMG_2468_2

Vi gjorde ett test med badkaret på plats. Kan nog bli fint!

Men den allra största missberäkningen so far i husbygget är tyvärr våra kakelplattor. Vi älskar formen och det fina arbete som plattsättarna har gjort med själva sättningen. MEN. Enligt leverantören ska dessa plattor vara vita, men de har istället ar en ful ton som i vissa ljus ser ut som gammelrosa, och i andra som beige. Kommer nog ha svårt att ta till mig de här plattorna om jag ska vara helt ärlig. Till på köpet så blev fogfärgen på övervåningen helt fel (smälter ihop med plattans färg alldeles för mycket), samt att kommoderna inte alls passar den gammelrosa färgen… så jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Det är ju inte så att man har lust att riva bort plattorna och göra om allt (även om det egentligen är exakt det man skulle vilja göra) Dubbelblä på detta. Någon som har något litet tips eller förslag kanske?

/C & JP

3 reaktioner på ”När vitt inte är vitt

  1. Så tråkigt. Går det att ta bild på plattorna?
    Mitt förslag är att ha is i magen, och invänta hur badrummet blir när allt är på plats. Och då hoppas att ser smälter in bättre..

    Gilla

    • Tack snälla! Jag ska försöka ta bild på plattorna i morgon så att ni får en lite bättre bild. Har tvättat och skrubbat alla plattor idag för att försöka se deras riktiga färg utan byggdamm och efterdyningar från plattsättningen, men färgen är ju fortfarande allt annat än vitt. Så jäkla typiskt alltså. Hade ju varit lite lättare om det bara var en målad vägg som inte riktigt blev i rätt färg… Men jag ska följa ditt råd och ha lite is i magen och se hur det blir 🙂 Tack!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s